koptekst
pijlvorig Vorige tocht De parcours­bouwer is
Ephrem Jacobs
Volgende tocht pijlvolgend
Scheidingslijn
Afstanden: Circa 40 km en 20 km.
Starttijden: 40 km om 9:00 uur,
20 km van 9:00 uur tot 10:00 uur.
Sluiting: 17:30 uur.
Startlocatie: Verkeerstuin, Soesterweg 312, 3812 BH Amersfoort (UT)
Bereikbaar per trein: NS station Amersfoort uitgang Piet Mondriaanplein. LA verharde weg langs spoor met enkele bochten volgen tot achteringang Verkeerstuin. Totaal 700 meter.
Bereikbaar per auto: Adres voor routeplanner: Piet Mondriaanplein 61,3812 GZ Amersfoort
A28 afslag 8 richting Amersfoort (- centrum), RD Hogeweg en Stadsring, na  3 km borden 'station Noordzijde' volgen: rechterrijstrook in tunnel en 4de afslag op rotonde. Vanaf hier wordt de route met borden aangegeven.
Scheidingslijn
Scheidingslijn

Het wapen van Amersfoort werd op 11 september 1816 door de Hoge Raad van Adel in gebruik bevestigd. Dit houdt in dat de gemeente Amersfoort het wapen voor 1816 al officieel als wapen gebruikte. Door de bevestiging werd het gemeentelijke wapen dus niet toegekend, maar juist erkend. Hoewel de gemeente in 1974 een fusie heeft gehad, zijn noch het wapen, noch de beschrijving van het wapen aangepast aan de nieuwe gemeente.

Blazoenering
Het wapen heeft sinds de toekenning in 1816 de volgende blazoenering:
"Van zilver met een kruis van keel; het wapen gedekt met eene kroon met 5 fleurons, alles van goud en van weerskanten vastgehouden door een klimmende leeuw in zijne natuurlijke kleur"
Het wapen is zilverkleurig met daarop een rood kruis. Op het schild is een kroon geplaatst gelijk aan die van een markgraaf: 5 bladeren. Aan weerszijden van het schild staat een schildhouder in de vorm van een klimmende leeuw van natuurlijke kleur: bruine vacht, zwarte dan wel grijze nagels en een rode tong.

Scheidingslijn

Aan een mooie en unieke wandelroute met het regelen van een soep-, koffie- en fruit-post en een horeca rust wordt door de parcours­bouwer(s) druk gewerkt.

Als de route klaar is, komt de informatie over deze wandel­tocht hier te staan.

 

 

 

 

 

Scheidingslijn
pijlvorig Vorige tocht pijlomhoog
Boven­zijde pagina
Verslagen en foto's
pijlomlaag
Volgende tocht pijlvolgend

 

Deze pagina is bijgewerkt op 14-04-2017 om 12:41 uur