koptekst
pijlvorig Vorige tocht De parcours­bouwer is
Erik Dikken
Volgende tocht pijlvolgend
Scheidingslijn
Afstanden: Circa 40 km en 20 km.
Starttijden: 40 km om 9:00 uur,
20 km van 9:00 uur tot 10:00 uur.
Sluiting: 20 km om 16:30 uur,
40 km om 17:30 uur.
Startlocatie: Jan Massinkhal, Nieuwe Dukenburgseweg 5, 6534 AD Nijmegen (GL)
Bereikbaar per trein: NS station Nijmegen Goffert, richting het hoge gebouw met een knik, borden naar sporthal volgen.
Bereikbaar per auto: Parkeren bij station Nijmegen Goffert.
Vanuit A73 totdat je onder het station bent, dan direct LA parkeerterrein op.
Vanuit A325 naar de Oversteek (brug) bij de rotonde met ANAC (tankstation) linksaf, doorrijden tot onder station door en direct LA parkeerterrein op.
Vanaf parkeerterrein borden naar sporthal volgen.
Scheidingslijn
Scheidingslijn

Het wapen van Nijmegen is het wapen van de gemeente Nijmegen, waarvan de basis in de middeleeuwen ligt. De dubbelkoppige adelaar stamt ook uit deze tijd; in het jaar 1230 verkreeg de stad het recht om deze adelaar op het wapen te voeren.
In 1247 verpandde Graaf Willem II, graaf van Holland en Rooms-Koning, Nijmegen aan de graaf van Gelre. Omdat het pand nooit is ingelost bleef Nijmegen een Gelderse plaats.
Hierdoor vertoont het wapen de Gelderse leeuw op het hartschild. En zijn de schildhouders ook Gelders. Op 20 juli 1816 maakt de Hoge Raad van Adel het wapen pas officieel.

Het blazoenering van het wapen van Nijmegen is voor het eerst toegekend op 20 juli 1816.
Het tweede en meest recente blazoen is van 7 augustus 1953 voor dit blazoen zijn een aantal zaken veranderd naar de meer historisch correcte weergave.
Het meest recente beschrijving luidt als volgt: "In goud een dubbele adelaar van sabel, op de borst in een hartschild van azuur een dubbelstaartige leeuw van goud, gekroond met een kroon van goud van 3 bladeren en 2 paarlen, getongd en genageld van keel. Het schild gedekt met een keizerskroon van goud, gevoerd van keel, en vastgehouden ter rechterzijde door een leeuw van goud, en ter linkerzijde door een leeuw van sabel, beide getongd en genageld van keel."
Het wapen toont een zwarte dubbele adelaar op een veld van goud. De adelaar heeft op de borst een zogenaamd hartschild van azuur (blauw) met een gouden leeuw met een kroon met 3 bladeren en 2 parels er tussen. De tong en nagels van deze leeuw zijn rood van kleur. Het wapenschild wordt gedekt door een gouden keizerskroon, rood gevoerd en aan beide zijdes gehouden door een leeuw. Het wapen heeft twee schildhouders in de vorm van leeuwen. De heraldisch rechter leeuw is goud en de linker leeuw is zwart, beide hebben rode tong en nagels.

Scheidingslijn

Aan een mooie en unieke wandelroute met het regelen van een soep-, koffie- en fruit-post en een horeca rust wordt door de parcours­bouwer(s) druk gewerkt.

Als de route klaar is, komt de informatie over deze wandel­tocht hier te staan.

 

 

 

 

 

Scheidingslijn
pijlvorig Vorige tocht pijlomhoog
Boven­zijde pagina
Verslagen en foto's
pijlomlaag
Volgende tocht pijlvolgend

 

Deze pagina is bijgewerkt op 14-04-2017 om 12:41 uur