Voorwoord

WS78_logo

Voor de wandelaars die WS78 nog niet kennen een korte uiteenzetting van wat we doen en wie wij zijn.

WS78 is een wandel­vereniging, opgericht in 1978 en statutair gevestigd in Utrecht. De vereniging heeft ten doel, gedurende de winter periode, 10 (soms 11) wandel­tochten van ca. 20 en 40 kilometer uit te zetten vanaf oktober tot en met maart.

Het werkgebied kunt u aan de noordzijde globaal afgegrensd zien op de lijn, vanuit het noordwesten (Alkmaar/Hoorn) naar het oosten (Zwolle) en aan de zuidzijde van het zuidwesten (Bergen op Zoom/Breda) naar het zuidoosten ('s-Hertogenbosch/Nijmegen).
Het doel is een parkoers aan te leggen, waarbij er zoveel als mogelijk gelopen wordt op onverharde en verkeers­arme wegen en paden waarbij wij de bossen, heide, polder, weide, duin en strand niet mijden. Afwisseling in het parkoers vinden we belangrijk. Indien mogelijk worden er ook oude stads en/of dorps­kernen in het parkoers opgenomen. Door de terrein­gesteldheid van de verschillende gebieden en de weers­omstandigheden worden de tochten als matig tot zwaar gekenmerkt.

Wij hechten er aan tochten te organiseren van een hoge kwaliteit. Zo ontvangt elke deel­nemer na inschrijving een gedetail­leerde route­beschrijving inclusief tussen afstanden en een informatie­bulletin van de tocht.
De wandel­tocht is gemarkeerd met pijlen en linten met ons WS78 kenmerk.
Tijdens de wandel­tocht zijn verzorgings­posten ingericht (op ca. 10 km. de soep/koffie/theepost, op ca. 30 km. de koffie/theepost en op ca. 35 km. de fruitpost) waarvoor de wandelaar bij het inschrijven consumptie­bonnen krijgt.
Op ca. 20 km. is er voor eigen rekening een horeca­rust. Op alle verzorgings­posten is EHBO aanwezig.

Voor iedere winter­serie bouwen de parcours­bouwers unieke wandel­tochten van ongeveer 40 km. Regelmatig is ook een afstand van 20 km of 30 km mogelijk. Een enkele keer hebben tochten ook langere afstanden.
Het ontworpen parcours wordt eenmalig gebruikt. Per winterserie zijn de start­plaatsen verschillend. Zo blijven onze wandel­tochten afwisselend.

Wij wensen u een heel fijn wandelseizoen toe.

 

Klik hier voor meer informatie over de organisatie van een WS78 wandeltocht

WS78_slogan

 

Deze pagina is bijgewerkt op 27-04-2023 om 15:24 uur